SchrijvenSchrijven

Academisch schrijven is een belangrijke vaardigheid binnen je studie. Leer hoe je het beste kunt schrijven en hoe je jezelf daarvoor kunt motiveren. Productief en met voldoening schrijven kun je leren!

Pak het schrijven vaardig aan
Een scriptie schrijven lijkt een hele grote klus. Gelukkig bestaat deze klus uit verschillende fasen. Weet je eenmaal wat deze fasen zijn en wat je daarin moet doen, dan wordt het makkelijker om het schrijven stap voor stap aan te pakken:
Scriptie schrijven


Manage jezelf bij het schrijven


Meer hulp nodig?
  • Geregeld contact met de scriptiebegeleider is wenselijk. Met de meeste scriptiebegeleiders zijn daar goede afspraken over te maken. Zorg voor duidelijke afspraken met regelmatige deadlines voor het inleveren van delen van de scriptie.
  • De scriptieworkshop leert je alle do’s en don’ts van het (scriptie) schrijven.
  • Wil je wekelijks contact met medestudenten in de afstudeerfase om elkaar te motiveren? Dan is de afstudeergroep een goede optie.
  • Online cursussen voor o.a. het zoeken en beoordelen van wetenschappelijke informatie vind je bij de Universitaire Bibliotheek..
  • Wanneer je last hebt van schrijfproblemen en bovenstaande informatie onvoldoende helpt, dan kunnen de Studentenpsychologen je verder helpen. Kom eens langs op het open spreekuur
  • Moet jij je scriptie in het Engels schrijven en vind je dat lastig? De English Editing Service van het Talencentrum kan dan een goede optie zijn.
Studentenpsychologen – 03/02/2022